Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. Tel.: (36) 520-400/2336, E-mail: pkk@uni-eszterhazy.hu

Pedagógus Továbbképzési Csoport

Utolsó módosítás: 2020. december 07.

Az Eszterházy Károly Egyetem kiemelt feladatának tekinti a tanulás lehetőségének egész életpályára történő kiterjesztését. Ennek érdekében a pedagógusok életpályájának minden szakaszán törekszünk a tanulni vágyó pedagógusok szakmai és módszertani támogatására, különböző képzési formákkal, változatos tartalmi kínálattal..


Számos kutatás igazolja, hogy az oktatás minőségét meghatározó tényezők között első helyen szerepel a pedagógus felkészültsége, attitűdje. Folyamatos szakmai fejlődés nélkül azonban nem képzelhető el a nevelés és az oktatás színvonalának emelése, de még szinten tartása sem. A gyermekek tanulási tapasztalatának és eredményességének javításához szükséges az a belső igény, amely folyamatos önvizsgálatra és tanulásra motivál.


Képzéseink bemutatják a résztvevők számára a modern pedagógiai kompetenciák fontosságát, a módszertani változatosság lehetőségeit, megvilágítják a személyiség-fejlődésük útját, és nagy hatással van a pedagógusok motiváltságára.


Képzéseink segítik a módszertani eszköztár bővítését, újszerű módszerek gyakorlati megismerését é kipróbálását.
Intézményünk elkötelezett szándéka, hogy ennek a kihívásnak a mind színvonalasabb megfelelése érdekében együttműködjön a pedagógus- továbbképzésben az oktatási – nevelési intézményekkel és a fenntartókkal.


Csoportunk tevékenységébe tartozik továbbá a szakvizsgára felkészítő és szakirányú képzések tartalmi és szervezési feladatainak koordinálása és szakmai felügyelete.


< Vissza